2021. április 11. vasárnapLeó, Szaniszló
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Greta Thunberg-szobrot állítottak Winchesterben, az egyetemisták bosszankodnak

2021. március 31. 09:41, utolsó frissítés: 10:48

Áll a bál Greta Thunberg szobra körül. Az egyetem és a hallgatók vitába keveredtek, miután kiderült, hogy a winchesteri egyetem 24 000 fontból állított életnagyságú szobrot a környezetvédelmi aktivistának, mert úgy vélték inspiráló lenne a diákok számára. Azt remélik, hogy a szobor az éghajlati és ökológiai vészhelyzet elleni küzdelem iránti elkötelezettségének szimbólumává válik.


"Greta egy fiatal nő, aki az életének nehézségei ellenére világvezető környezetvédelmi aktivistává vált. Mint a fenntarthatóság és a társadalmi igazságosság egyeteme, büszkék vagyunk arra, hogy ilyen módon tiszteljük ezt az inspiráló nőt" - tette hozzá az egyetem alkancellárja, Joy Carter professzor.

Az egyetem hallgatóit azonban ezzel nem értenek egyet a szoborállítással, szerintük ugyanis ez a hiúságról szól, a pénzt pedig értelmesebb dolgokra is el lehetett volna költeni. Megan Ball, a Winchester egyetemi hallgatók elnöke a BBC-nek elmondta, Thunberg fantasztikus példakép mindenki számára, hisz hangosan és büszkén beszél fontos globális kérdésekről, a szobor viszont szerinte túl sokba került ebben a koronavírusos időszakban, amikor sok diáknak nem volt lehetősége bentlakásra, sokan próbálnak online tanulni, és nagy szükségük lenne az egyetem támogatására. A szakszervezet inkább azt szerette volna, ha a nehéz helyzetben lévő diákokra fordítják ezt az összeget.Hallgatói vádjaira a winchesteri egyetem leszögezte, a pénzt nem a diákok támogatásából vagy az oktatási intézmény személyzetétől irányították át.
(bbc.co.uk)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS