2021. április 12. hétfőGyula
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Egy nagy disputa versennyel készül az Érted

2021. március 23. 15:12, utolsó frissítés: 15:13

Az Érted az Affér Vitaest sorozat folytatásaként szervezi meg a Nagy Disputa Verseny elnevezésű rendezvényét május 8-án, Kolozsváron. Az összecsapásra való jelentkezést az esemény Facebook-oldalán elérhető űrlap kitöltésével lehet megtenni, egészen március 31-ig.


A Disputa Verseny a brit parlament vita formátumára alapszik, mely során két kétfős csapat, a kormány és az ellenzék vitázik egy adott tételmondat körül.

A vetélkedő többfordulós. A jelentkezés lejárta után a regisztrált csapatok megkapják a verseny első fordulójának feladatát, ami egy rövid érvelő szöveg lesz, egy megadott tételmondat ellen/mellett. Ezt követi majd egy előválogató, ami során eldől, hogy mely csapatok jutnak tovább a végső vitára. A döntőbe jutott csapatok vehetnek részt az erre felkészítő tréningeken. A döntő élőben, Kolozsváron, a Vallásszabadság Házában fog zajlani május 8-án.

A Nagy Disputa Verseny résztvevői olyan egyetemisták lehetnek, akik betöltötték a tizennyolcadik életévüket, és érdeklődnek a vitázás, érvelés világa iránt. A verseny győztes csapata 1000 lejes díjban részesül.

Minden további információ megtalálható az Érted hivatalos weboldalán és Facebook-oldalán egyaránt. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS