2021. április 12. hétfőGyula
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Megalakult a BBTE Magyar Film és Média Intézete

2021. március 18. 15:19, utolsó frissítés: 15:48

A Babeş–Bolyai Tudományegyetem Szenátusának döntése értelmében a Színház és Film Karon létrejött az önálló Magyar Film- és Média Intézet (MFMI). A BBTE-n 2008 óta létezik magyar nyelvű filmes oktatás, amely mostantól önálló intézeti keretek között működik - tájékoztat az egyetem közleménye.


"Intézetünkben alapképzésen operatőri, valamint multimédia, hang és vágás szakirány választható, a mesteri képzésen pedig a kisjátékfilm művészetével ismerkedhetnek a hallgatók. Jelenleg több, mint ötvennégy diák tanul a BBTE Magyar Film és Média Intézetében neves hazai és külföldi filmes szakemberek irányítása alatt. A társult oktatók sorában – M. Tóth Géza, az Oscar- és Arany Medve díjra jelölt filmrendező mellett – idén Medvigy Gábor Balázs Béla-díjas filmoperatőr, valamint Csoma Sándor és Visky Ábel elismert magyar filmrendezők nevét is megtalálhatjuk" - olvasható a tájékoztatásba.

Egyben fotópályázatot is hirdet az újonnan megalakult intézet a 2020/2021-as tanév XI. és XII. osztályos tanulói számára, amelynek témája: Élet a pandémia idején. A pályázat célja a film, fotó és média iránt érdeklődő tehetséges fiatalok motiválása és támogatása. Bővebb az intézet honlapján. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS