2023. június 1. csütörtökTünde
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Érted Talks: A szexről egészségesen, beszélgetés Mártha Orsolyával

2021. március 09. 16:30, utolsó frissítés: 16:35

Az Érted új, tabu témákat taglaló beszélgetéssorozatának, az Érted Zárójel első epizódjának keretein belül dr. Mártha Orsolyával beszélgetünk el, aki egy urológus perspektíváján keresztül közelíti meg ezeket a témákat. A beszélgetés során célunk ledönteni a tabukat és olyan fontos kérdésekről beszélni, amelyek a lelki és testi életünket is egyaránt meghatározzák - írják a szervezők az esemény beharangozójában.


Idézzük: "Egy sikeres kapcsolatnak alapfeltétele egy ép, egészséges szexuális élet.” Mégis a szexualitás még a 21. századi társadalomban is egy tabutémának számít. De mikor kell elkezdeni a beszélgetést?

A szexuális nevelés és felvilágosítás hiányos, a legtöbb családban nem beszélgetnek erről a szülők és gyerekek. Számos tévhit alakul ki az információhiánynak köszönhetően a fiatalokban, ami a teljes életük folyamán végigkíséri őket. Nem témája a beszélgetéseinknek a szexuális élet, a nemi betegségek vagy a védekezés kérdése. Ez a probléma az online korban talán fontosabb, mint valaha, hiszen az internet és a valóság közötti határ egyre inkább elmosódni látszik."
Dr. Mártha Orsolya urológus főorvos, a marosvásárhelyi Urológia Klinika vezetője, 15 szakkönyv és számos tudományos cikk szerzője. 2017 óta egyetemi tanár a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemen. A felsőoktatási intézmény munkatársaként, felhasználva szakmai és személyes tapasztalatait, rendszeresen tart előadásokat a szexualitás témakörében.

Mikor, hol? Március 11-én 19:00 órakor az Érted Facebook oldalán! (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS