2021. április 12. hétfőGyula
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Felkavaró videó egy zaklató tanárról a Diáksztori Monológok új részében

2021. március 04. 12:08, utolsó frissítés: 2021. március 06. 15:25

Egy diák és egy szülő története után egy zaklató tanárról jelent meg felkavaró videó a Diáksztori Monológ sorozatának új részében.


A sorozat harmadik részé András történetét dolgozta fel Dimény Áron, a Kolozsvári Állami Magyar Színház színészének közreműködésével. "András biológiát tanít a város egyik legelitebb gimnáziumában. Igazi karizmatikus tanár, imádja a diákokat és a diákok is rajonganak érte. Megvannak az eszközei, de akit ő készít fel, az szinte biztos, hogy bejut az orvosira és a gyógyszerészetire. András a negyvenes évei közepén jár" - mutatják be a videó főszereplőjét, majd megismerjük a monológ körülményeit is.

András Zsófiának, a kétségbeesett feleségének érvel azzal kapcsolatban, hogyha el is bocsátják jelenlegi munkahelyéről, a gimnáziumból, akkor sem kell aggódnia, mert ura a helyzetnek, mindent meg fog oldani. Azért akarják eltiltani a tanítástól, mert az elmúlt néhány évben több alkalommal bonyolódott lazább és komolyabb testi kontaktusba tanítványaival. Nem mesélem tovább a történetet, nézzétek inkább meg a videót!

Szerk. megjegyz.: Figyelem! A következő tartalom egy valós, szexuális abúzus történetét dolgozza fel. Ez bárkinek felkavaró lehet. Amennyiben ön is érintett ilyen történetben, és segítségre szorul, keresse föl ezt a honlapot, vagy kérjen segítséget a +40753 893 531 telefonszámon!A Diáksztori az erdélyi iskolákban jelenlévő verbális és fizikális bántalmazások és zaklatások történeteit dolgozza fel. A kezdeményezés még tavaly nyáron indította a Székelydata, az Érted (erdélyi magyar ifjúsági oldal) és a Romániai Magyar Középiskolások Szövetsége (MAKOSZ) közösen, először anonim történeteket gyűjtöttek, ezeket először képregényekben dolgozták fel, majd színészek és színészhallgatók közreműködésével idén februárban videókon kezdték feldolgozni a történeteket. (hírszerk.)

------------------

A fiatalkorúakkal való szexuális kapcsolatot a törvény bünteti, a BTK. 220-as (és 221es) cikkelye. A 13 és 15 év közötti gyerekekkel létesített, bármiféle szexuális aktus egytől öt évig történő börtönbüntetéssel sújtandó, 13 évnél fiatalabb gyerekkel létesített szexuális kapcsolat esetében kettőtől hét évig történő börtönbüntetés szabható ki az elkövetőre, amennyiben hatalmi helyzetéből visszaélve valaki 13 és 18 év közötti gyerekkel létesít szexuális viszonyt, kettőtől hét évig terjedő börtönnel büntethető. A törvény 4. bekezdésének B pontja értelmében súlyosbító körülménynek számít, amennyiben az elkövető a gondozására bízott gyerekkel szemben él vissza szexuálisan, például ha tanár. Ugyanakkor a 272/2004-es, gyermekvédelmi törvény 89-es cikkelyének harmadik bekezdése szerint a köz- és magánintézmények azon alkalmazottai, akik foglalkozásukból kifolyólag gyerekekkel állnak kapcsolatban, és tudomásukra jut, hogy a gyerekekkel szemben rossz bánásmód, abúzus vagy a törődés hiánya áll fenn, kötelességük sürgősen értesíteni a szociális igazgatóságot és a gyerekvédelmi hatóságokat.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS