2021. június 22. keddPaulina
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Oltási útlevél és a bejáratnál végzett negatív teszt jöhet az Untoldon is

2021. február 21. 16:32, utolsó frissítés: 16:35

Csak olyan személyek vehetnek részt az Untold és Neversea fesztiválokon, akiket már beoltottak, esetleg már átesett a fertőzésen (és emiatt antitestet termel a szervezete) vagy tesztel tudják igazolni, hogy negatívak - jelentette be a fesztivál kommunikációs igazgatója, Edy Chereji. A szervezők kevesebb résztvevővel is számolnak az idén nyárra tervezett zenei eseményeken.


Chereji állítása szerint arra kérték a hatóságokat, ne adják fel annak a lehetőségét, hogy fokozatosan visszatérjünk a normális kerekvágásba, és közösen keressék meg a lehetőséget, hogy milyen intézkedések mellett, milyen lehetséges forgatókönyvek szerint tudnak rendezvényeket szervezni idén nyáron. "Nem reménykedhetünk, nem is álmodhatunk arról, hogy visszatérünk ahhoz, ami 2019-ben volt" - mondta. Állítása szerint számukra egyértelmű, ha rendezvényeket akarnak szervezni, akkor kompromisszumokat kell kötni, és bizonyos korlátozó intézkedéseket kell elfogadni.

Az Untold fesztivál szervezői azt szeretnék elérni a hatóságoknál - az elmondása szerint - , hogy azoknak a személyek a részvételével, akik bizonyítani tudják, hogy már beoltották őket, esetleg antitestet termel a szervezetük, vagy a bejáratnál végzett teszt azt mutatja, hogy negatívak, megszervezhessék a fesztiváljaikat.

Chereji hangsúlyozta, hogy a társadalmi távolságtartási szabályok betartását esetükben lehetetlen, ezért az lenne a legfontosabb, hogy leüljenek a hatáságokkal, és közösen kidolgozzanak a szervezőknek egy útmutatást, hogy miként tudják elkülöníteni a veszélyeztetett embereket azoktól, akikre már nem jelent veszélyt a betegség.

Idén a tervek szerint az Untold fesztivált augusztus 5-8. között szerveznék meg, míg a Neversea fesztivált július 8-11. között tartanák. (monitorulcj.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS