2023. január 30. hétfőMartina, Gerda
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Megkövezték és felgyújtották a titokzatos fém-monolitot Afrikában

2021. február 19. 11:14, utolsó frissítés: 13:33

Tavaly év végén futótűzként terjedt a monolit-őrület. A utahi sivatagban talált eredeti, több méteres fémoszlop másolatai sorra kezdtek felbukkanni a világ különböző pontjain: Ausztriában, Romániában, és persze Magyarországon is megjelent egy-egy titokzatos monolit, írja a telex.hu.


A „monolit kultúra” a héten Afrikát is elérte, a Kongói Demokratikus Köztársaság fővárosában, Kinshasában egy körforgalom közepén állított fel valaki egy közel négyméteres, háromszög alapú fémoszlopot. A helyiek ennek viszont nem örültek túlzottan, az eredetével kapcsolatos félelmek miatt szerdán megkövezték és felgyújtották azt. Egyesek attól tartottak, hogy ez a sátán műve, vagy pedig földönkívüliek helyezték oda. rja a BBC nyomán a Telex.„Felébredtünk, és láttuk ezt a fémes háromszöget... Meglepődtünk, mert ilyet gyakran láttunk már a szabadkőművesekről vagy az illuminátusokról szóló dokumentumfilmekben” – idézi Serge Ifulu helyi lakost a Reuters. Tanúk szerint a lakosok megsemmisítették az oszlopot, hogy megnézzék, mi van benne. Üregesnek bizonyult, a fémlemezeket egy vázra rögzítették.

Bayllon Gaibene helyi polgármester a BBC-nek azt mondta, hogy az oszlop egy részét elküldték szakértőkhöz, hogy megismerjék az eredetét. Egyúttal tagadta Gentiny Ngobila, Kinshasa kormányzójának vádját, miszerint ő lenne felelős a titokzatos monolitért. (telex.hu)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS