2021. február 27. szombatÁkos, Bátor
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Gyermekmunka miatt büntették meg a Kelly Family családi zenekart

2021. február 13. 10:44, utolsó frissítés: 10:54

Háromezer euró pénzbírságra ítélték Németországban Angelo Kelly folkénekest, a The Kelly Family folkdinasztia tagját, mert egy 2019-es bajorországi koncertjükön fellépett legfiatalabb gyermeke, az akkor négyéves William és ezzel megsértették a gyermekmunkára vonatkozó szigorú német törvényeket.


„A koncert alkalmával a William nevű gyermek legalább 30 percig tartózkodott a színpadon, az együttes többi tagjával együtt zenélt és énekelt, sőt saját dalt adott elő. A társulat ezzel megsértette a fiatalkorúakat védő német munkaügyi jogszabályt” – indokolta a büntetést pénteken a hassfurti közigazgatási bíróság.

Az apa, a 39 éves Angelo Kelly közölte, hogy fellebbezni és minden lehetséges jogi eszközzel harcolni fog az ítélet ellen. A zenész hangoztatta, hogy gyermekei jóléte a legfontosabb számára, és soha nem kötelezték színpadi szereplésre Williamet. „Valahányszor színpadra lépett, a saját akaratából tette” – mondta.

A német jogszabályok tiltják a 15 éven aluliak foglalkoztatását. Három-hatéves gyermekek akár napi 2 órán át is felléphetnek zenei előadásokon vagy ilyenek próbáin, de csak a hatóságok kivételes engedélyével, csak 8 és 17 óra között. A kis William 20.20-ig volt a színpadon a bíróság megállapítása szerint.

Korábban 5000 euró bírságot róttak ki Angelo Kellyre, a bíróság ezt csökkentette 3000 euróra. A bíró szerint az eset tipikus példája volt a gyermekmunkára vonatkozó jogszabályok kijátszásának, ráadásul William „függőségi viszonyban” állt apjával. (mti/hvg.hu)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS