2021. március 8. hétfőZoltán
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Egy brassói nőnek 23 000 euróval több fizetést utaltak tévedésből, és gyorsan el is költötte

2021. február 09. 14:10, utolsó frissítés: 14:12

Egy fiatal brassói gyári munkás nő tavaly márciusban egy kis ideig nagyon boldog lehetett: a havi fizetése 23 000 euróval volt magasabb, mint általában. Sajnos azonban a vállalat, ahol dolgozik, mindezt nem valami jutalomként utalta át neki, hanem tévedésből. Hősünk azonban úgy gondolhatta, hogy megdolgozott a pénzért, és nem akarta visszaadni. A tanulságos történetről a ziare.com számol be.


Az ügyből természetesen bírósági tárgyalás lett ilyen körülmények közt. A nő első fokon elveszítette a pert, 16-án tárgyalják majd másodfokon.

Az esetnek még az is a pikantériája, hogy a vállalat aláíratott a nővel egy okmányt, hogy visszafizeti a pénzt, csak a megállapodást nem tudta betartani, hiszen addigra már elköltötte.

A nőt első fokon hatvan nap felfüggesztett börtönbüntetésre és hatvan nap közmunkára ítélték. Gondolhatnánk, hogy ez így akkor megérte, de nem: a büntetés mellett még mindig ki kell fizetnie a vállalatnak a pénzt, amit tévedésből kapott. Hacsak nem nyer másodfokon, mert az ítélet ellen felebezett. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS