2021. szeptember 25. szombatEufrozina, Kende
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Lesznek-e idén nagy fesztiválok? Arafat szerint egyáltalán nem biztos!

2021. február 08. 08:58, utolsó frissítés: 08:58

Raed Arafat belügyi államtitkár hétvégén egy tévéműsorban azt mondta, senki nem tudja garantálni, hogy a nagy fesztiválok által meghirdetett időpontokban lehet majd nagy tömegrendezvényeket tartani idén Romániában.


Edy Chereji, az UNTOLD és a Neversea fesztiválok kommunikációs igazgatója erre azt mondta az Actual de Clujnak, hogy aggasztónak tartja Arafat mondatait. Szerinte az államtitkár "nem gondol arra, hogy szavainak milyen következményei vannak egy olyan szektorra nézve, amelyben emberek ezrei dolgoznak".

Arafat a maga során arra figyelmeztette a fesztiválok szervezőit, hogy legyenek óvatosok, hiszen könnyen előfordulhat, hogy "botrányok lesznek" abból, ha majd utólag vissza kell fizetni az előre megvásárolt bérletek és jegyek árát.

Chereji azt mondja, megoldást kellene találni, mert a fesztiválok újraindítása nem "bizonyos emberek meggazdagodása miatt szükségesek", hanem emberek tízezreinek a megélhetése forog kockán, és ezen emberek többségének már egy éve nincs stabil bevételi forrásuk. Ennek pedig- szerinte- az egész gazdaságra nézve nagy következménye van. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS