2021. március 8. hétfőZoltán
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

1970 óta volt hajléktalan egy Szilágy megyei magyar férfi. Mostanáig

2021. február 08. 08:22, utolsó frissítés: 09:11

Zoltán, vagy Zoli (ahogy helyben ismerik), egy zilahi férfi, aki 1970 óta a város utcáin élt. Általában egy kutya kísérte, ahogy rótta a Szilágy megyei város utcáit az évtizedeken keresztül. A férfi 1953-ban született, fiatalon maradt árva, és három bátyja is meghalt. Azt meséli a helyi lapnak, hogy ezután a szülői lakás más rokonokra szállt, neki pedig mennie kellett. Fogta hát a batyuját, és járta az utcákat, nappalonta dolgozott, amikor lehetett, máskor meg ócskavasat gyűjtött, ezt eladva próbálta előteremteni a napi betevőre valót.


A helyiek jól ismerték a városban, és nemrég gyűjtést szerveztek, a közösségi összefogásnak meglett az eredménye: Zoltán február elejétől saját "lakásában", legalábbis egy lakókocsiban élhet szeretett kutyájával.

A Sălajul Liber (Szabad Szilágy) portál egy videót is készített arról, hogy megérkezik az új lakásba. Szemmel láthatóan még nem akklimatizálódott. A lapnak azt mondja, csak egyetlen aggodalma van, mégpedig, hogy a sintérek (akik rég szemet vetettek a kutyájára), nehogy sikerrel járjanak.(hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS