2021. március 8. hétfőZoltán
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Bekövetkezett, amit ígértek: a Pornhubra csak ellenőrzött felhasználók, személyivel tölthetnek fel tartalmakat

2021. február 07. 19:04, utolsó frissítés: 19:04

A világ leghíresebb pornóoldala február 2-án tett közzé egy közleményt, ahol leírják: egy sor olyan biztonsági eljárást vezettek be, amelyek új szintre emelhetik a technológiai- és közösségi platformok piacán alkalmazott biztonsági intézkedéseket. Ezekkel az ellenőrző és moderáló algoritmusokkal érik el, hogy a Pornhub egy biztonságos online platform legyen, egyúttal felveszik a harcot az illegális tartalmak elleni küzdelemben és azok felszámolásában. Az új biztonsági irányelvek a Pornhub anyavállalatának (MindGeek) összes platformjára érvényesek.


Még a tavalyi év végén volt egy nagyobb botrány a Pornhub körül, amikor a New York Times újságírója felfedte, hogy folyamatosan töltődnek fel olyan tartalmak, amelyek kiskorúakról készültek, ugyanakkor nemi erőszakot mutatnak be. A Pornhubot valószínűleg nem hatotta volna meg a tényfeltáró írás, ha a Visa és Mastercard nem keményít be, akik a cikk kapcsán azt ígérték, hogy vizsgálni fogják a Pornhub és egyben a MindGeek pénzügyi transzfereit.

Ekkor aztán gyorsan lépett az oldal és törölte azokat a videókat, amelyek nem hitelesített forrásokból kerültek oda.

A most februárban hatályba lépett szabályok szerint:

1.Csak hitelesített felhasználók tölthetnek fel tartalmakat. Ilyen felhasználónak számítanak a hivatalos partnerek, illetve a modellprogramjuk tagjai. Aki ide be akar kerülni, az a Yoti nevezetű személyazonosító programon keresztül regisztrálhat egy fényképes, érvényes személyazonossági igazolvánnyal. A Yoti által ellenőrzik a dokumentum érvényességét, és azonosítják be a személyin látható képet a regisztráló személy által küldött fényképpel.

2.Betiltják a tartalmak letöltését, csupán az ellenőrzött modellprogramban szereplő előfizetőknek adatik meg ez a lehetőség.

3.A tartalmakat nem csak digitálisan szűrik, hanem emberek is folyamatosan átvizsgálják a már fentlévő kontentet, valamint jelzik, ha a moderálás alatt esetleges meghibásodások léptek fel. Emelett továbbra is aktívan szűrik a tiltott kulcsszavakat, rendszeresen figyelik a platformon belül az olyan keresési kifejezések növekedését, amelyek megpróbálják megkerülni a hatályos biztosítékokat.

4.Olyan automatizált folyamatokat is bevetnek, mint a

* a Youtube által kifejlesztett CSAI Match, amit a gyerekek szexuális bántalmazásával kapcsolatos képek szűrésére fejlesztettek;
* a Google Content Safety API nevű mesterséges intelligencia eszköze, ami az illegális képek felderítésében segít;
* az Microsoft által használt PhotoDNA technológia, amely a gyerekek kizsákmányolásával kapcsolatos tartalmakat szűri;
* illetve a Vobile szoftvert, ami a korábban már kitiltott anyagok újrafeltöltésének a felkutatására szakosodott. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS