2021. március 8. hétfőZoltán
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Figyelmeztet a hatóság: az emberek ne szedjenek állatoknak szánt gyógyszert, mert veszélyes

2021. január 27. 15:18, utolsó frissítés: 15:18

Az Országos Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Hatóság (ANSVSA) figyelmeztetést adott ki, hogy az ivermektint tartalmazó készítményeket csak állatok kaphatják, az állatorvos felügyelete mellett - írj a Hotnews.


A hatóság azért tette közzé a figyelmeztetést, mert a hatóanyaggal folyatott sikeres kísérletekkel összefüggésben olyan hírek kezdtek terjedni, hogy az állatok féregtelenítésére használatos gyógyszer hatásos lehet a Covid-19 betegséggel szemben alkalmazva is. Teleormán megyéből például már olyan hírek érkeztek, hogy az állatgyógyszertárak teljesen kifogytak a készleteikből, úgy megrohamozták őket a vásárlók.

Az ANSVSA szerint az ivermektint tartalmazó állatgyógyászati ​​készítmény alkalmazása embereknél súlyos hatásokkal járhat az egészségükre nézve. Megjegyzik, hogy ugyan számos humán kísérlet folyik Európában az ivermektin Covid-19 elleni alkalmazásával kapcsolatban, de csak ezek lezárása után, a kapott eredmények függvényében kerülhetnek emberi használatra is forgalomba ivermektin alapú gyógyszerek. Természetesen csak a megfelelő engedélyeztetési eljárás után. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS