2021. február 27. szombatÁkos, Bátor
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

A világ legerősebb útlevelei: melyik ország állampolgáraként lehet legkönnyebben utazni idén?

2021. január 19. 15:13, utolsó frissítés: 15:13

A Henley Passport Index publikálta 2021-es listáját, amelynek élén az "erős" útlevelek állnak, azaz azoké az országoké, amelyek polgáraiként vízum nélkül vagy könnyített vízumigényléssel utazhatunk a legtöbb másik országba. A lista készítésekor a jelenleg érvényben léőv, koronavírus-világjárvány miatti korlátozásokat nem vették figyelembe.


Továbbra is az ázsiai országok vannak a topon: Japán az első, hiszen japán útlevéllel a világ 191 országába utazhatunk be vízum nélkül vagy érkezéskor történő, könnyített vízumigényléssel. A második helyen Szingapúr áll, útlevelle 190 országba biztosít gyors és könnyű bebocsátást; a harmadik pedig Dél-Korea és Németország, 189-cel.

A negyedik helyen Olaszország, Finnország, Spanyolország, Luxemburg áll (188), 5. Dánia és Ausztria (187), 6. Svédország, Franciaország, Portugália, Hollandia, Írország (186), 7. Svájc, Egyesült Államok, Egyesült Királyság, Norvégia, Belgium, Új-Zéland (185), 8. Görögország, Málta, Csehország, Ausztrália (184), 9. Kanada (183), 10. Magyarország (181).

Románia a 17. helyezett, 172 országgal.

Az Ázsia és Csendes-Óceán térségének dominanciája ezen a téren viszonyolag új trend, hiszen hagyományosan az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság és az európai uniós országok vezették az erős útlevelekkel rendelkezők rangsorát. (cnn via Hotnews)

Kiemelt kép: jacqueline macou képe a Pixabay -en.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS