2021. január 20. szerdaFábián, Sebestyén
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Elsőfokú árvízriasztás a Túr, Lápos, Fekete-Körös és Fehér-Körös folyón

2021. január 05. 10:29, utolsó frissítés: 10:32

Elsőfokú (sárga) árvízriasztást adtak ki kedden a hidrológusok Szatmár és Máramaros megyei folyókra.


Az Országos Hidrológiai és Vízgazdálkodási Intézet (INHGA) szerint 18 óráig az eddigi és az előrejelzett csapadék következtében nagy hozamú víz árad le a patakokon, lejtőkön és vízfolyásokon, nő a folyóvizek szintje, a vízállás meghaladhatja a készültségi szintet a következő megyék vízgyűjtő medencéjében: a Túr felső folyásán, illetve a középső és alsó folyásának mellékfolyóin, a Lápos felső folyásán, illetve a középső és alsó folyásának mellékfolyóin (Máramaros és Szatmár megye). (agerpres)

UPDATE 10:30:

Elsőfokú (sárga), azonnal hatályba lépő árvízriasztást adtak ki kedd délelőtt a hidrológusok a Fekete-Körösre és a Fehér-Körösre.

Az Országos Hidrológiai és Vízgazdálkodási Intézet (INHGA) szerint kedden 16 óráig az eddigi és az előrejelzett csapadék következtében nagy hozamú víz árad le a patakokon, lejtőkön és vízfolyásokon, nő a folyóvizek szintje, a vízállás meghaladhatja a készültségi szintet a következő folyók vízgyűjtő medencéjében: Fekete-Körös felső folyása illetve középső és alsó folyásának mellekfolyói, Fehér-Körös mellékfolyói (Bihar, Arad és Hunyad megye). (agerpres)

Kiemelt kép (Lápos folyó): Par Țetcu Mircea Rareș, CC BY-SA 3.0, Wikipedia

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS