2021. január 20. szerdaFábián, Sebestyén
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Egyedülálló közlekedési móddal kötnék össze Torda három jellegzetes látványosságát

2020. november 26. 08:49, utolsó frissítés: 08:49

A Kolozs megyei és a tordai önkormányzat együttműködésével létrejöhet egy turisztikai szempontból is fontos projekt, amely környezetbarát közlekedést biztosítana Torda környékének három legfőbb látványossága között.


A terv szerint ugyanis egy a brassói Cenk hegytömbhöz hasonló felvonó szállítaná a Tordára látogatókat: a tordai sóbánya, a Tordai-hasadék és a Túri-hasadék között.

A megállapodás alapján a Kolozs Megyei Tanács kidolgozza a projekt megvalósításához szükséges műszaki és várostervezési dokumentációt. A megyei közigazgatási fórum pedig társfinanszírozást biztosít a tordai önkormányzat hatáskörén kívül eső hálózat szakaszain végzett munkálatok kivitelezéséhez.

A tordai-térség turisztikai láthatóságának növelésére irányuló merész projekt megvalósításának költségeit Európai Uniós alapokból szeretnék fedezni.

"Ez egy egyedülálló városi közlekedési projekt Romániában, és rendkívül fontos Torda önkormányzata számára, ugyanis tehermentesítené a tömegközlekedést a látogatottabb időszakokban. Ugyanakkor Kolozs megye számára is fontos, mert az új környezetbarát közlekedési mód pozitív hatással lesz mind a környezet minőségére, mind a lakosság és a turisták kiránduló kedvére, hisz meglátogathatják a térség három legkeresettebb turisztikai látványosságát" - mondta Alin Tișe, a Kolozs Megyei Tanács elnöke. (cluju.ro/hírszerk.)

Nyitókép: cluju.ro

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS