2021. január 20. szerdaFábián, Sebestyén
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Tanoda program: kisdiákok tanulását és gyermekfelügyeletet biztosítana egy egyesület

2020. november 24. 16:36, utolsó frissítés: 16:36

A kolozsvári Argumentum Nostrum Egyesület a járványügyi rendelkezések miatti óvoda és iskola bezárások idején is a kisgyermekes családok segítségére szeretne lenni. Ezért elindítják TANODA programjukat, amelynek célja, az online környezetben tanuló kisdiákok tanulmányi előmenetelének támogatása, valamint tartalmas gyermekfelügyelet biztosításának elősegítése.Programunkat honlapunkon hirdettük meg. Itt jelentkezhetnek azok a szülők, akik a munka és a mindennapi teendők mellett nem tudnak a gyerek iskolai teljesítményére elegendő figyelmet fordítani (házi feladatok megoldása, online oktatás esetén felügyelet és segítség, délutáni foglalkozás biztosítása), de szeretnék, ha szakképzett vagy képzésben lévő személy kísérné figyelemmel a gyerek fejlődését.

Továbbá, olyan szülők jelentkezését is várjuk, akik tartalmas gyermekfelügyeletet keresnek óvodás és/vagy kisiskolás gyermekük mellé.
Az érdeklődő pedagógusok, egyetemi hallgatók, gyermekfelügyeletet vállaló dadusok szintén honlapunkon jelentkezhetnek.

„A járványügyi megszorítások mindannyiunk életében strukturális változásokat hoztak. Kisgyermekes családok életében talán hangsúlyosabban felborult a rend, hiszen az óvodások, kisiskolások még nem végzik önállóan feladataikat, nem tudják magukat ellátni. A dolgozó szülőkre az oktatási intézmények bezárásával többlet teher nehezedik gyermekük mindennapos felügyeletének biztosításában, illetve online tanulmányaik segítésében. A kisdiákok számára is nehezebb internetes távolságból elsajátítani a készségeket, ismereteket, megtanulni írni, olvasni, számolni.

Ebből a szükséghelyzetből született meg a TANODA, amely, a járványügyi rendelkezések betartásával, egy kapcsolódási pont lehet a családok és a szabad pedagógusok, gyermekfelügyeletet vállalók között. A regisztrációs platform segítségével biztosítható a párbeszéd, a felek közötti együttműködés, akár házitanítói kapcsolat kialakulásához, akár tartalmas gyermekfelügyelet biztosításához.

A foglalkozások, illetve a gyermekfelügyelet – a szülő és a pedagógus/dadus közötti megegyezés szerint – zajlódhat a nap bármelyik szakaszában, egyénileg vagy kiscsoportos formában, az otthon biztonságában. Programunkkal hidat szeretnénk biztosítani az érdeklődő felek között, a gyermekneveléssel és a gyermekfelügyelettel járó gondok enyhítése céljából” – vázolta a program lényegét Fekete Emőke, a Tanoda szervezője. (közlemény/hírszerk)


Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS