2021. január 20. szerdaFábián, Sebestyén
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Az Ice Bucket Challenge mozgalom oszlopos tagjától búcsúznak: Patrick Quinn 37 évesen hunyt el

2020. november 24. 08:31, utolsó frissítés: 08:34

37 éves korában elhunyt Patrick Quinn, az az amerikai fiatalember, aki az Ice Bucket Challenge-t útjára indította. A mozgalmat azért találta ki, hogy pénzt gyűjtsön az amiotrófiás laterálszklerózis (ALS) kezelésére.


Quinnt, aki a New York-i Yonkers-ben született és nőtt fel, 2013. március 8-án diagnosztizálták Lou Gehrig-betegséggel (más nevén amiotrófiás laterálszklerózissal). Rá egy évvel pedig a világ egyik legismertebb emberévé vált az Ice Bucket Challange-nek köszönhetően, amivel 220 millió dollárt sikerült összegyűjteni a betegség kutatására.Az ALS Egyesület üdvözölte Quinn hozzájárulását "a történelem legnagyobb közösségi média kampányához", hozzátéve, hogy az Ice Bucket Challenge jelentősen felgyorsította az ALS elleni küzdelmet.

Quinn Pete Frates-szel közösen indította el a kihívást, Frates volt az első, aki jeges vizet öntött a fejére – amiben aztán többek között Bill Gates, Lady Gaga és Alex Rodriguez is követték. Frates már néhány éve elhunyt, őt követi most társa a betegségben és az Ice Bucket Challenge-ben, Patrick Quinn.

A szomorú hírt az ALS jótékonysági alapítványa jelentette be a Twitteren, hozzátéve, hogy a mozgalom elindítóit sosem fogják elfelejteni, mert rendkívül sokat tettek azért, hogy e betegségben szenvedőkre odafigyeljen a világ.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS