2021. január 20. szerdaFábián, Sebestyén
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

A Facebook elérhetővé tette a Rights Managert, hogy visszaszorítsa a képlopásokat

2020. november 23. 10:38, utolsó frissítés: 10:41

Már használható a Facebook képlopás elleni eszköze, amelyet a képtulajdonosok (fotósok, médiacégek) jogainak érvényesítése érdekében mindenki számára elérhetővé tett - írja a 24.hu.


Eddig a közösségi oldal szerzői jogi platformját csak az oldalak adminisztrátorai és szerkesztői érhettek el. A Rights Manager az egyező hang- és videótartalmak észlelésével segít majd megóvni: a szerzői jog által védett tartalmakat a Facebookon (és az Instagramon is).

Forrás: 24.huForrás: 24.hu


Ha ugyanis úgy gondoljuk, hogy valaki megsérti a szerzői jogainkat, eltávolítási jelentést küldhetünk a Facebooknak, akik utána intézkednek, és törlik a felvételeket ott, ahol jogtalanul használják fel azokat.

Az oldaltulajdonos által feltöltött referenciafájlok használatával azonosítja a potenciális egyezéseket, és alkalmazza a beállított szabályokat és feltételeket. A tulajdonosok egy CSV fájlban tölthetik fel a szolgáltatásba a képük metaadatait. Miután a rendszer jóváhagyta a felvételt és a hozzátartozó metaadatokat, képelemző algoritmusok fogják tudni követni az útját. Például ha a National Geographics feltölt egy természetfotót a Rights Managerbe, nyomon tudja követni, hogy a felvétel hol bukkan még fel a Facebookon vagy az Instagramon, ki osztotta meg. (hírszerk./24.hu)

Nyitókép: tubefiltre.com


Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS