2020. november 26. csütörtökVirág
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Ferenc pápa: a homoszexuális embereknek joguk kell legyen ahhoz, hogy családban éljenek

2020. október 21. 21:01, utolsó frissítés: 2020. október 22. 11:28

„A homoszexuális embereknek joguk kell legyen ahhoz, hogy családban éljenek. Ők is Isten gyermekei. Emiatt senkit sem szabad kiutasítani vagy szenvedésre késztetni. Bejegyzett élettársi kapcsolatra vonatkozó törvényre van szükség, hogy ily módon jogilag védettek lehessenek” – jelentette ki Ferenc pápa szerdán, miközben egy nyilvános beszélgetést folytatott a róla szóló dokumentumfilm rendezőjével, írja a catholicnewsagency.com.


Evgeni Afineevsky filmje, a Francesco, amely kivételes egyházi vezetőként mutatja be Ferenc pápát, a most zajló Római Filmfesztiválon debütált. Ferenc pápa már érsekként ellenezte a melegházasságot, viszont helyette hangot adott az azonos neműek regisztrált élettársi kapcsolata elismerésének.

„Meg kell alkotni az élettársi kapcsolatot szabályozó törtvényt. Ez a (szexuális kisebbségeket) megvédené. Én kiállok egy ilyen törvény szükségessége mellett” – mondta.

A dokumentumfilm olyan témákat dolgoz fel, mint a társadalmi egyenlőtlenség, a rasszizmus, a globális felmelegedés, a szexuális zaklatás, a bevándorlók és menekültek problémái, az embercsempészet, a politikai polarizáció, illetve a keresztények, zsidók és muzulmánok közötti viszonyok. (hírszerk., MTI, catholicnewsagency.com)

Nyitókép: The Lima News

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS