2020. november 26. csütörtökVirág
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Nem mossa az ágyneműjét, csak évente egyszer a britek közel egyharmada

2020. október 20. 16:45, utolsó frissítés: 16:47

Egy felmérés szerint a megkérdezett britek 30%-a csak évente egyszer vagy még ritkábban mossa ki az ágyneműjét - számol be Hammonds Furniture által kétezer ember megkérdezésével készült kutatás eredményeiről a Daily Mail.


A megkérdezettek 38%-a a kabátját is hasonlóan ritkán mossa ki.

Aragona Giuseppe orvos és egészségügyi tanácsadó arra figyelmeztetett a hír kapcsán, hogy az ágynemű rendszeres mosásának elmulasztása fertőzésekhez, bőrbetegségek kialakulásához vezet, és nem mellékesen a piszkos lepedők és huzatok büdösek is.

A megkérdezettek negyede elismerte, a takaróikat és a pokrócaikat is csak évente egyszer mossák ki; 18% pedig azt nyilatkozta, a farmernadrágját is csak évente mossa.

Az alsónemű tekintetében jobb a helyzet: a nők többsége minden viselés után kimossa azt.

A legpiszkosabbak a belfastiak a felmérés alapján, mert egyötödük még a zokniját is csak 10 alkalom után mossa ki; a legtisztább város ilyen értelemben Newcastle-Upon-Tyne, ahol a megkérdezettek fele még a pólóját is kimossa egyszeri viselést követően.

Az életkor szerinti megoszlást tekintve a legtisztábbak a millenáris generációhoz tartozók, 17%-uk minden ruháját kimossa egyszeri használat után. (dailymail.co.uk)

Kiemelt kép forrása: Peter H képe a Pixabay -en.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS