2020. október 25. vasárnapBlanka, Bianka
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Gyorskajáldában vizsgálják a Covid-betegeket a nagyszebeni kórház udvarán

2020. október 14. 17:14, utolsó frissítés: 17:14

A nagyszebeni sürgősségi kórház egyedi megoldáshoz folyamodott annak érdekében, hogy a tesztelésre érkezett fertőzött-gyanús pácienseket elkülönítse más betegektől: egy használaton kívül helyezett falatozót alakítottak át erre a célra, itt fogadják a Covid-gyanús betegeket – számolt be a szokatlan megoldásról a Libertatea portál.

A büfét, amely egy kereskedelmi társaság tulajdona és a kórház udvarán helyezkedik el, az egészségügyi intézmény megvásárolta, átalakította és a célnak megfelelően rendezte be. Helyhiány miatt született ez a döntés, hogy az egykori kioszkot a fertőzésgyanús személyek osztályozó központjává alakítják.
Ez az egyetlen megoldás, amelyet a kórház talált annak megakadályozására, hogy a Covid-betegek más betegekkel találkozzanak.

„A kioszk egy vállalkozóé volt, aki bérleti díjat fizetett a kórháznak azért, hogy ott állíthassa fel a gyorséttermét. Később a kórház megvette. Teljesen átalakítottuk, ágyakat helyeztünk el benne, rácsatlakoztattuk a számítógépes rendszerünkre, kezelési sarkot alakítottunk ki"- magyarázta Libertateanak Liliana Coldea, a kórház vezetője, akit 2020 májusában neveztek ki. Kívülről még mindig úgy néz ki, mint egy büfé, főleg a felirat miatt, belül azonban kisebb sürgősségi osztály szerkezete van, 12 ággyal. Az egység mögött egy moduláris struktúrát állítottak fel, amelyben a koronavírus fertőzés gyanújával érkezett betegeket megvizsgálják, elkülönítik és várják a teszt eredményét –részletezte a kórház igazgatónője. (Libertatea/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS