2021. október 18. hétfőLukács
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Megvannak a Virágos Kolozsvár városszépítő díjazottjai

2020. október 13. 16:08, utolsó frissítés: 16:28

Az idén már negyedik alkalommal szervezte meg a Kolozsvári Városszépítő Egylet a Virágos Kolozsvár c. versenyt, amelyben augusztus 17. – szeptember 30. közötti időszakban lehetett benevezni.


A Kolozsvári Városszépítő Egylet különdíját Kántor Júlia nyerte el.
<br />A Kolozsvári Városszépítő Egylet különdíját Kántor Júlia nyerte el.


A benevezők munkáját az október 8-án lezajlott zsűrizésen Kalló Angéla, a kolozsvári Képzőművészeti és Formatervezői Egyetem oktatója, Kolcsár Ildikó, a Karolina virágüzlet tulajdonosa, Szabó Lilla, kulturális menedzser, a Kolozsvári Városszépítő Egylet alelnöke, Andi Daiszler, a Daisler Egyesület elnöke, Dan Clinci építész, az Urbannect Egyesület képviselője, valamint Macalik Arnold építész ítélte meg - olvasható az Egylet honlapján közzétett közleményben.

Az október 8-i zsűrizés alkalmával Kalló Angéla, a kolozsvári Képzőművészeti és Formatervezői Egyetem oktatója, Kolcsár...

Közzétette: Virágos Kolozsvár – 2020. október 13., kedd


Az értékelésben több szempontot is figyelembe vettek, amikor a beérkezett 82 pályázatból kiválasztották a nyertes pályamunkákat. A kritikus szemek megvizsgálták, hogy a benevezett pályázatok megfelelnek-e a versenykiírásának, ugyanakkor figyelembe vették a növények elhelyezését, a szín- és formavilágát, azt, hogy mennyire van összhangban a környezettel, valamint azt is szem előtt tartották, hogy milyen odaadással gondozza növényeit a pályázó.

A legszebb fűszernövénykert díját Csiszér Ágnes kapta meg.
<br />A legszebb fűszernövénykert díját Csiszér Ágnes kapta meg.


A legszebb ablak díját Bodoki Irén, a legszebb erkély díját Nichilciuc Alina, a legszebb homlokzat díját Câmpean Carmen, a legszebb kert díját Muresán Mária, a Kolozs megyei legszebb pályázat díját Both Varga Réka (Gyalu), a legszebb fűszernövénykert díját Csiszér Ágnes kapta.

A Kolozsvári Városszépítő Egylet különdíját Kántor Júlia nyerte el, az egylet különdíjban részesítette az első pályázó vállalkozást, a kolozsvári székhelyű Huning Trade céget. Ezek mellett különdíjat osztott ki a Kincses Kolozsvár Egyesület Kilin Arnoldnak, a Daisler Egyesület pedig Csigi Klárának.

Szenkovics Dezső, a Kolozsvári Városszépítő Egylet elnöke megköszönte mindazoknak, akik az idén is aktívan hozzájárultak a kincses város szebbét tételéhez. Elmondta, hogy nagy öröm azt látni, hogy évről-évre többen és többen kapcsolódnak be a mozgalomba, és hogy a projekt körül egy tenni akaró, dinamikus, a szép iránt elkötelezett csapat kezd kialakulni, akik önzetlen munkájának és odaadásának köszönhetően a projekt folyamatosan fejlődik. „Jó látni, hogy a koronavírus okozata járvány ellenére is ennyien bekapcsolódtak a városszépítő munkába, hogy nekik köszönhetően a négy évvel ezelőtt elkezdett munka kezd beérni. Mindez pedig erőt és lendületet biztosít a folytatáshoz.

A legszebb erkély díját Nichilciuc Alina nyerte el.
<br />A legszebb erkély díját Nichilciuc Alina nyerte el.


A Kolozsvári Városszépítő Egylet elnöksége köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik bekapcsolódtak a IV. Virágos Kolozsvár mozgalomba, és hozzájárultak kincses városunk és megyénk szebbé, esztétikusabbá, élhetőbbé tételéhez.

A projektet támogatta a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt és Kolozsvár megyei jogú város Városi Tanácsának és Polgármesteri Hivatala. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS