2022. január 21. péntekÁgnes
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Ismét forgalomba kerülhet a Polidin nevű gyógyszer

2020. október 12. 11:00, utolsó frissítés: 11:00

A fővárosi Cantacuzino Katonaorvosi Kutatási-Fejlesztési Országos Kutatóközpont vezetője, dr. Florin Oancea bejelentette, hogy ismét piacra dobhatják a Polidin nevű gyógyszert, amelynek gyártását 2012-ben beszüntettek – írja a ziare.com.


Az intézmény vezető szakembere a Medika TV egyik műsorában beszélt a nyolc éve beszüntetett gyógyszer gyártásának újraindításáról. Elmondta, hogy azon igyekeznek, hogy a vakcinát már a következő hónapokban – vagy a következő évben – már kaphatóvá tegyék.

A Polidin egy immunmoduláló hatóanyagú szer, amelyet 1966-ban Sylvia Hoișie fejlesztett ki a Cantacuzino kutatóközpontban. A gyógyszert évtizedekig immunerősítőként, illetve az immunrendszer stabilizálására alkalmazták, légzési megbetegedések és számtalan egyéb patológia kezelése és megelőzése során, amíg 2012-ben kivonták a forgalomból a vakcinát.

A Polidin legutóbb a román sajtóban márciusban volt téma, ugyanis egy hírportál azt állította, hogy a gyógyszer ellenszer lehet a Covid-19 megbetegedésre, ami nem igaz: a Stratégiai Kommunikációs Csoport helyreigazitást kért a hírt közlő portáltól, s miután azt nem tették meg, hamis hírterjesztését a honlapot bezárták - az esetről a romániai Szabad Európa Rádió számolt be. (ziare.com / MedikaTv / romania.europalibera.org)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS