2021. október 25. hétfőBlanka, Bianka
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Szeptember 3-án rajtol a Double Rise on Tour

2020. szeptember 02. 12:47, utolsó frissítés: 12:47

Az idén ötödik születésnapjára készülő Doube Rise Fesztivál 2020-ban, a magyar összetartozás kiemelt évében több szempontból is rendhagyó módon ünnepel. A korlátozások miatt három különböző helyszínen, az előírásokat messzemenőkig figyelembe véve, összművészeti programmal jelentkezik.


A nyár eleji négy napos Double Rise Fesztivált idén, a pandémiás helyzetre való tekintettel elhalasztották, ezzel egy időben azonban ígéretet tettek arra, hogyha rajtuk múlik, akkor találkoznak a közönségünkkel. Éppen ezért rendhagyó módon meghirdették a Double Rise on Tour, másként Double Rise Kulturális Napok rendezvénysorozatot, melyet 2020 szeptember 3-5. között tartanak.

Kedves Napfelkelők!

Sok kérdést kaptunk az utóbbi napokban, ezért fontosnak tartjuk elmondani:
A Double Rise on Tour...

Közzétette: Double Rise Festival – 2020. szeptember 1., kedd


A koncertsorozat fellépői közt találhatjuk a „Fölszállott a páva” tehetségkutató versenyen győztes Tokos zenekart, valamint barátaikat, az Örökös Aranysarkantyús táncost, Berecz Istvánt, a Muzsikás együttes szólistáját, Kacsó Hanga Borbálát, valamint ifj. Vidnyánszky Attilát is.

A turné Trianonra emlékező népzenei-néptáncos-verses előadását a Koszika & The HotShots, illetve No Sugar zenekarok koncertjei követik, ezáltal teljesítve ki a Double Rise Fesztivál eredetileg is összművészeti, a hagyományostól a kísérleti produkciókig terjedő zenei küldetését.

A Double Rise on Tour idei missziója, hogy a kialakult járványhelyzetben a magyar kulturális élet, illetve a Trianonra emlékező programok hiányát valamelyest pótolja. A turné a mindenkori házigazdához hűségesen szeptember 3-án, 18 órakor Torockón, a Fesztivál eredeti helyszínén debütál.

Ezt követően szeptember 4-én, 18 órakor Csíkszeredában, majd záróakkordként, szeptember 5-én 18 órától Sepsiszentgyörgyön állomásozik a turné. (közlemény/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS