2021. október 18. hétfőLukács
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Felvirágoztatnák Kolozsvárt: ismét megszervezik a Virágos Kolozsvár versenyt

2020. augusztus 15. 12:04, utolsó frissítés: 12:08

Negyedik alkalommal hirdeti meg a Virágos Kolozsvár versenyt a Kolozsvári Városszépítő Egylet. Az egyesület a verseny révén arra ösztönzi Kolozsvár és egész Kolozs megye lakosságát, hogy borítsa be virágokkal ablakait, teraszait, homlokzatait és vegyen részt a külvárosi részek és tömbházak előtti zöldövezeteket gondozásában.


A szervezők augusztus 17. – szeptember 30. között hirdetik meg a Virágos Kolozsvár versenyt. A Virágos Kolozsvár versenyben minden kolozsvárinak és Kolozs megyeinek lehetősége van benevezni saját virágos projektjével. A pályázat legtöbb öt virágos fényképet kell tartalmazzon, amelyet az oldalukra kell feltölteni, vagy üzenet formájában el lehet küldeni az egyesület Facebook-oldalára is.„A koronavírus által okozott világjárvány sajnos mindannyiunk életét a feje tetejére állította. Ez történt a Virágos Kolozsvár idei, negyedik kiadásával is. Rettenetesen sajnáljuk, hogy csak most, ilyen nagy késéssel sikerül meghirdetni. (...) De ahogy mi, erdélyiek mondani szoktuk, minden jó, ha a vége jó. (...) Arra biztatok minden kedves kolozsvári és Kolozs megyei lakost, hogy csatlakozzon hozzánk, szépítsük együtt lakóhelyünket, annak környezetét” – mondta Szenkovics Dezső, a Kolozsvári Városszépítő Egylet elnöke.

A szervezők – eleget téve a lakossági kérésnek – idén meghirdetik a hatodik kategóriát: nemcsak virágokkal lehet megszépíteni környezetünket, hanem fűszernövényekkel, gyógynövényekkel vagy városi zöldségeskerttel is.

Augusztus 17. – szeptember 30. között az alábbi kategóriákban lehet pályázni

- legszebb homlokzat,
- legszebb ablak,
- legszebb erkély,
- legszebb kert,
- legszebb Kolozs megyei ablak, erkély vagy kert,
- és legszebb fűszernövénykert

Ezek mellett a Kolozsvári Városszépítő Egylet idén is készül egy különdíjjal.

A nyertes pályázók nevét október folyamán hozzuk nyilvánosságra, majd ezt követően ünnepélyes díjátadóra kerül sor. A pályázatok elbírálása során a zsűri figyelembe veszi a virágok és fűszernövények elrendezését, a színhasználatot, az ültetett növények sokféleségét, valamint azt, hogy az elrendezés mennyire van összhangban környezetével. (hírszerk./közlemény)Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS