2020. október 25. vasárnapBlanka, Bianka
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A gyermekes családok száma megnőtt a tengerparton, de eltűntek a szórakozni vágyó fiatalok

2020. augusztus 11. 20:02, utolsó frissítés: 20:02

Drasztikusan csökkent a fiatalok által eszközölt foglalások száma a tengerparti üdülőtelepeken, amióta a vendéglők hatósági rendeletre kénytelenek bezárni teraszaikat este 11 órakor, viszont nőtt a foglalások száma a gyermekes családok körében az elmúlt héten - derül ki a Litoralulromanesc.ro ügynökség központosított adataiból.

Az intézkedés nyomán ugyanakkor tovább csökkent a vendéglők bevétele, átlagban 40%-kal augusztus eleje óta, állítják az ágazat képviselői.

A fiatalok, akik főként szórakozni jönnek a tengerpartra, kezdenek elmaradni, nyilatkozta Ionuţ Nedea, az ügynökség vezérigazgatója.

A teraszok korai zárása azonban meggyőzte a gyermekes családokat, hogy a tengerparton betartják a fizikai távolságtartást, és az elmúlt héten nőtt a foglalások száma a körükben, mutat rá a felmérés.

Ionuţ Nedea azonban azon a véleményen van, hogy a teraszok 23 óráig való nyitvatartása nem jó és nem megfelelő intézkedés, hanem túl drasztikus, és a problémát másképp is meg lehetett volna oldani: a hatóságoknak csak azokat a helyiségeket kellett volna bezárniuk este 11 óra után, ahol a fiatalok összegyűltek szórakozni, nem pedig az ételt felszolgáló vendéglőket.

Az intézkedés miatt a vendéglők egy-egy este alatt csak egy-egy rend vendéget tudnak fogadni az amúgy is csökkentett számú asztalaiknál, mivel a turisták általában csak 21 óra után érkeznek vacsorázni, magyarázta Nedea. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS