2020. október 25. vasárnapBlanka, Bianka
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Huszonhét év után engedték szabadon a kínai férfit, mert nem tudták bizonyítani, hogy ő gyilkolt

2020. augusztus 06. 14:56, utolsó frissítés: 14:56

Már 27 évet leült a börtönbe naz a kínai férfi, akiről kiderült, nem bizonyítható, hogy ő követte el azt a gyilkosságot, amiért elítélték. Zhang Yuhuan elmondta, hogy 1993-ban a rendőrség erőszakkal kényszerítette őt, hogy ismerje be 2 gyermek meggyilkolását.

A szerdán szabadon engedett férfit volt felesége és 83 éves édesanyja várta a börtön előtt. Ügyvédje jelenleg azon egyezkedik a hatóságokkal, hogy milyen mértékű kártérítést kapjon a férfi az ártatlanul leült évekért.

A gyilkosságokat, amiket a férfi nyakába varrtak még 1993 októberében követték el. Akkor két kisfiú holttestére bukkantak, akik a férfi szomszédságában éltek. A kettős gyilkossággal a férfit gyanúsították, akit ezért 1995-ben halálra ítéltek, majd módosították az ítéletet életfogytig tartó börtönbüntetésre. Az elítélt számos alkalommal fellebbezett az évek során, de egészen 2019-ig nem járt sikerrel.

Ekkor az ügyet újra megnyitották, az ügyészek pedig azt állapították meg, hogy a helyszínen talált bizonyítékok nem bizonyítják a férfi bűnösségét, éppen ezért engedtek a kérelmének és szabadon bocsájtották. (BBC/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS