2020. október 25. vasárnapBlanka, Bianka
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Mobil bolttal reklámozzák a Szatmári Termék védjegyet Szatmárnémetiben

2020. augusztus 03. 20:34, utolsó frissítés: 20:41

Augusztus 3-tól kezdődően a hét folyamán a szatmárnémeti 16-os lakónegyedben, a Sănătății utcai Csend Parkban állomásozik a Szatmári Termék mobil boltja, ahol ízletes mézet és friss zöldségeket lehet vásárolni naponta 16-19 óra között.

Az akció célja a Szatmári Termék védjegy megismertetése, hogy a vásárlók választhassák a helyi gazdálkodók portékáját a multik által forgalmazott, sokszor külföldről behozottak helyett. Amint Magyar Loránd képviselő, a kezdeményezés ötletgazdája a Transindexnek elmondta: a helyi termelők, vállalkozások egy kérelem benyújtásával indítványozhatják csatlakozásukat a védjegy rendszerhez.

A kisteherautóban berendezett mobil boltban helyi méhész, illetve zöldségtermesztő kínálja portékáját.A kisteherautóban berendezett mobil boltban helyi méhész, illetve zöldségtermesztő kínálja portékáját.


A védjegytulajdonos a Szatmár Vidékfejlesztéséért Egyesület, és a két hónapja elérhető lehetőséggel már 20 termelő élt, azaz ennyien árulhatnak Szatmári Terméket. A megyeszékhely piacain egyébként egyre több asztalnál találkozhatnak a vásárlók a helyi portékákat jelző logóval. Magyar szerint a nyár folyamán rendszeresen megjelennek majd a kisteherautóval a Kossuth-kertben is, és azt is tervezik, hogy külön boltot nyitnak a helyi termékeknek, amennyiben lesz elégséges számú igénylő a védjegyre.

Mint megtudtuk, a kérvényt benyújtó zöldség- és gyümölcstermesztőket az egyesület falugazdászai ellenőrzik, a feldolgozott termékek esetén pedig egy bizottság dönt. Utóbbiaknál feltétel, hogy az alapanyagok legalább fele helyi származású legyen.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS