2020. október 25. vasárnapBlanka, Bianka
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Az új suceavai érsek megtiltotta a papjainak, hogy illegális dohány-, temető- és fabizniszben utazzanak

2020. augusztus 04. 09:49, utolsó frissítés: 17:41

A suceavai és rădăuţi-i ortodox érsekségtől kiszivárgott egy belső határozat, amelyben Calinic Botoșăneanu felhívást fogalmaz meg, ami szerint tilos az egyház szolgálatában álló személyeknek részt venniük az illegális dohány- és fakereskedelemben - írja a G4media.

Fotó: g4media. Fotó: g4media.


Calinic Botoșăneanu, az alig három hete kinevezett érsek (aki a nemrég koronavírus-fertőzés következtében elhunyt Pimen érsek helyét vette át) az egyházi határozatban leszögezi, hogy:

- az egyház gyertyagyárában felhalmozódtak a gyertyák, mert egyesek más forrásokból szerzik be; amennyiben így beszerzett gyertyákkal rendelkeznek az érintettek, akkor olvasszák be, és adják le az érsekségnek. És ezentúl vásároljanak a megfelelő helyről, különben szankcióban részesülnek.

- másrészt, a számtalan értesülés miatt felhívják a figyelmet arra, hogy egyetlen vallási intézményben, egyetlen szolgálatban lévő személy sem gyakorolhatja, támogathatja, vagy tarthatja fenn az illegális dohánykereskedelmet, magántemető-üzletet, illetve az illegális fakitermelést és forgalmazást.(G4media)

Nyitókép: Cezar Suceveanu, wikicommons.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS