2020. november 26. csütörtökVirág
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Az internet új sztárja a pópa, aki kobaktól bokáig védőfelszerelésben temetett

2020. július 30. 14:55, utolsó frissítés: 14:55

Felkerült a közösségi oldalakra egy fotó egy olténiai pópáról, aki úgy tűnik, nagyon komolyan vette a koronavírus elleni védekezést, mivel teljes védőfelszerelést öltött a liturgikus ruhája alá, és úgy temetett el egy idős férfit, aki a caracali kórházban hunyt el, és akit az új koronavírussal is diagnosztizáltak.
A kép eléggé kiverte a biztosítékot egyes hívők között, főleg azok háborodtak fel, akik hajlamosak tagadni a koronavírus létezését is.

A News Mediának egyébként nyilatkozott a képen szereplő egyházfi, aki elmondta, hogy ezzel a lépésével ő semmilyen egyházi szabályt nem szegett meg, a temetési szertartást, igaz rövidebben, de az egyház előírásainak megfelelően végezte el, és szerinte „jobb félni, mint megijedni”

Tettét továbbá azzal magyarázta, hogy néhány hete egy másik temetésen - amin legalább 100 ember vett részt - rá kellett szólnia a hívekre, hogy tartsák be a fizikai távolságtartás szabályait.

Elmondása szerint vannak, akik gúnyolódnak rajta, de őt ez nem érdekli és azt tanácsolja mindenkinek, hogy hallgassanak az egészségügyi szakemberek tanácsaira, mert a betegség létezik és „nagyon óvatosnak kell lenni” . (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS