2020. október 21. szerdaOrsolya
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Felkergette a medve egy sziklára a turistákat a Bucsecs-hegységben, szerencsére tudták, hogy mit kell tenniük

2020. július 30. 08:34, utolsó frissítés: 08:47

A Prahova megyei Bușteni városában állomásozó hegyimentő szolgálat arról számolt be a Facebbok-oldalán, hogy szerda este egy medve keresztezte az útját több turistának is a Bucsecs-hegység egyik turistaútvonalán.

A turistáknak azzal volt szerencséjük, hogy a vadállat elől fel tudtak menekülni egy közeli sziklára, ahol köveket tettek a náluk lévő vizes-flakonjaikba és zajt csaptak. A hegyimentők szerint ez egy okos húzás volt, és így sikeresen el is kerültek egy esetleges tragédiát.A hatóságok felhívják minden turista figyelmét arra, hogy semmiképpen se etessék a medvéket, továbbá hordjanak maguknál olyan spray-t, ami elriasztja az állatot, és egy esetleges nagyvaddal történő találkozás esetén semmiképpen se fogják menekülőre, hanem - ahogyan a fenti turisták is - keressenek menedéket, majd zajt csapva riasszák el a nagyvadat.

A Salvamont Busteni Facebbok-bejegyzése szerint az elmúlt héten ez a második eset, hogy a turisták medve miatt riasztották őket. Szerencsére egyik esetben sem történt tragédia - teszik hozza. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS