2020. aug. 4. keddDomonkos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Rengeteg adomány érkezett a csíkszeredai megyei kórházhoz, többek között intenzív terápiás ágyak

2020. július 13. 18:00, utolsó frissítés: 18:07

Felcsík Kistérség Társulás hétfőn átadta az adománygyűjtésből vásárolt öt intenzív terápiás ágyat a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház számára. Az gyűjtés eredménye és egyben az öt intenzív terápiás ágy értéke 61 300 lej volt.

A kórház épülete előtt tartott sajtótájékoztatón Dr. Konrád Judit kórház-menedzser elmondta, az új intenzív terápiás ágyak pont jókor érkeztek meg a kórházhoz és meglesz a helye a piros zónában. A kórház alkalmazottai közül sokan a környező településeken dolgoznak, ezért különösen értékes ez az adomány. „Ez megerősít bennünket a munkánkban, erőt ad az itt dolgozóknak, hisz még nincs vége a kihívásoknak” – hangsúlyozta ki a menedzser. Hozzátette, az intézményben folyamatban van az osztályok visszarendezése a járvány előtti állapotokra. Továbbá egy tamponzóna kialakítása is a koronavírus-fertőzés gyanújával kórházba érkezők számára, az intenzív terápiás ágyakat pedig ide fogják elhelyezni.

Karda Róbert, a Felcsík Kistérség Társulás elnöke azt mondta, az adomány révén jelezni kívánták a kórház személyzete számára, hogy elismerik tevékenységüket, a munkát, amelyet végeznek a térség lakossága érdekében.

A lakossági adományokhoz hozzátette támogatását a csíkszentdomokosi, csíkszenttamási, jenőfalvi, karcfalvi és dánfalvi közbirtokosság is.

Jére Elemér, a jenőfalvi közbirtokosság elnöke megköszönte a közbirtokosságok vezetőinek a segítséget és a közbirtokossági tagoknak is, hogy a nevükben segíthették a kórházat.

A Felcsík Kistérség Társulás adománygyűjtésből a Hargita Megyei Mentőszolgálat is részesült, 5 400 lej értékben. Péter Szilárd, a mentőszolgálat igazgatója elmondta, az adományból az informatikai rendszerüket fejlesztették, ami a munkatársaik biztonságát szolgálja, munkáját segíti.

A mentőszolgálat vezetője is adott adományt a kórháznak: az Erdélyi Mentőcsoport Csíkszéki tagszervezete nevében átadott a kórháznak adományba kapott, 33 ezer lej értékű, többnyire sebészeti orvosi eszközt.

Az intenzív terápiás ágyakért Dr. Bartha István, a kórház intenzív terápiás osztályának vezetője is köszönetet mondott, kiemelve, ezek fontos eszközök a megfelelő intenzív terápiás betegellátás megvalósulása érdekében.

A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház és Hargita Megye Tanácsa felhívására válaszolva az elmúlt hetekben további adományok érkeztek a kórházba: a bánkfalvi közbirtokosság két, a betegek élettani funkcióit ellenőrző monitort adományozott, a Viking kft. légkondícionáló gépet vásárolt a kórháznak, a Könnyebb holnapért egyesület két kezelőkocsit adott át a tüdőgyógyászati osztálynak, a Mereu Aproape Egyesület pedig 83 300 lej értékben tízezer darab egyszer használatos köpenyt juttatott el a kórházhoz.

Az RMDSZ kérésére, Ninghszia-Huj Autonóm Terület jóvoltából 500 sebészeti maszkot és 150 védőoverallt is kapott a kórház. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS