2020. november 26. csütörtökVirág
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Az idén sem marad el a Kárpáti Kalandverseny

2020. július 09. 12:02, utolsó frissítés: 12:02

Az Outward Bound mindig is a természetközeli élményekben és kihívásokban hitt, és ebben látta a fejlődési lehetőséget. Sajtótájékoztatójuk szerint annak ellenére, hogy a járványhelyzet miatt a fő támogató visszalépett, a szervezők úgy döntöttek, hogy 2020-ban is megrendezik a Kárpáti Kalandversenyt, betartva a hatályban lévő Covid-19-es rendelkezéseket.


„Az utóbbi időszakban viszont mindannyian folyamatosan benti kihívásokkal szembesültünk. Most, hogy a megszorítások enyhültek, újra lehetőségünk nyílik kimenni a természetbe, így idén sem marad el a már hagyománnyá vált Kárpáti Kalandverseny. Hol máshol lehetnénk nagyobb biztonságban, mint a szabadban?” - írják közleményükben.

Az idei új helyszín a Szováta és a Bözödi-tó közötti terület, a verseny időpontja pedig augusztus 7-9.

A négy fős csapatoknak közel 100 km-t kell megtenniük gyalog, vízen és kerékpáron, miközben kötélpróbákkal is szembesülnek. A vízi próbánál tutajépítésre és tutajozásra lehet számítani. Összesen 30 óra áll a versenyzők rendelkezésére ahhoz, hogy nemcsak fizikai, de szellemi erejüket is összemérjék. Az idei kiadás újdonsága, hogy most egyénileg is be lehet nevezni, ez esetben a szervezők segítenek csapatot találni.

A szervezők várják a támogatók és versenyzők jelentkezését. Amennyiben valaki támogatni szeretné ezt a megmozdulást, kérjük, vegye fel a kapcsolatot a szervezettel a carpathianadventure@outwardbound.ro címen.

Aki pedig be szeretne nevezni, július 15-ig megteheti, a jelentkezési ívet, versenyszabályzatot és a további információkat itt találhatja.

A tavalyi kiadásról készült kisfilmet pedig itt lehet megtekinteni:
(közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS