2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Növényeknek adtak koncertet a barcelonai operában

2020. június 23. 12:00, utolsó frissítés: 15:46

A barecelonai Gran Teatre del Liceu operaház hétfőn este, három hónap csend után ismét megnyitott egy koncert erejéig, viszont a Covid-19 okozta abszurd helyzetet érzékeltetve közel 2.300 szobanövénynek tartottak előadást az épületben.

Eugenio Ampudia az operaház ügyvezető producere szerint a természet hamarosan visszafoglalja majd azokat a területeket, amelyeket az ember elvett tőle, a hétfő esti koncertnek az is célja volt, hogy ezt érzékeltessék. Erre utalt az előadás címe is: Koncert a Biócénnek, amely szemben áll korunkkal, az Antropocén korral.

Az előadott mű Giacomo Puccini: Krizantémok vonós hangszerekre komponált gyászos elégiája volt, amely emléket állított a pandémia több mint 28 ezer spanyol halálos áldozatának.

Az operaházban összesen 2.292 szobanövény élvezhette az előadást, amelyeket a szervezők a koncertet követően az ápolóknak és egészségügyi munkásoknak fognak ajándékozni.

A rendkívüli koncertet, amely néhány perc csendből és az említett mű előadásából állt online közvetítette az operaház, és itt megtekinthető. (Reuters/hírszerk.)

Nyitókép: Barcelona's Gran Teatre del Liceu/Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS