2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Segítséget nyújt az online egyetemi felvételiben a KMDSZ

2020. június 22. 13:28, utolsó frissítés: 13:30

A Kolozsvári Magyar Diákszövetség a szigorítások ellenére egy új eseménnyel rukkolt elő, ez alkalommal azonban a friss végzős diákokat szólítja meg, amely a középiskolásokról szól: június 29 és július 5 között a diákszövetség megszervezi az első online felvételi tájékoztatóját, amely a KMDSZ Előtér nevet viseli.

"Azok a diákok, akik nem látják át a felvételi folyamatát, remek lehetőséget kapnak arra, hogy első kézből informálódjanak, megismerkedjenek a bejutási feltételekkel és szükséges iratokkal. Legfőképpen a román egyetemre iratkozó magyar diákoknak segít ez a tájékoztató, mert magyar nyelven kapnak válaszokat.
A hét folyamán az alábbi egyetemekkel találkozhatnak a résztvevők: Babeș–Bolyai Tudományegyetem (UBB), Kolozsvári Agrártudományi és Állatorvosi Egyetem (USAMV), Kolozsvári Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem (UMF), Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Kolozsvári Kara, Kolozsvári Műszaki Egyetem (UT), Képzőművészeti és Formatervezési Egyetem (UAD). Emellett bemutatkozik a Kolozsvári Magyar Diákszövetség is, akik a magyar diákok érdekeit képviselik" -írják közleményükben.


Minden egyetem 11:00-től 16:30-ig fogja a tevékenységét tartani. Elsőként ismertetik az általános felvételi információkat, a későbbiekben az egyetemi tanárok a főbb szakirányokat, a felsőbb évesek pedig a diákéletről és a szakosztályokról mesélnek majd. A rendezvény fő célja, hogy a diákok online felvételi procedúráját megkönnyítse, hiszen eddig ilyenre még nem volt példa.
További részletes információkért csatlakozhattok a rendezvény Facebook-eseményéhez, továbbá követhetitek a KMDSZ Facebook-oldalát. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS