2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Hatalmas koncerttel fog adományokat gyűjteni a Covid-19 elleni harcra az Európai Bizottság

2020. június 22. 11:31, utolsó frissítés: 11:31

Az Európai Bizottság egy gigakoncerttel fog adományokat gyűjteni a Covid-19 vírus elleni harcra, ezen fel fog lépni többek közt Shakira, a Coldplay, Usher, Jennifer Hudson, Miley Cyrus és Justin Bieber is. Az esemény szombaton, június 27.én lesz.

A Global Goal: Unite For Our Future elnevezésű eseményt az Európai Bizottság és a Global Citizen nevű nemzetközi szervezet közösen szervezik, a célja pedig, hogy az ezáltal begyűlt összegből finanszírozzák a vírus elleni oltóanyag kutatását. A Bizottság eddig már 10 milliárd eurónál is többet gyűjtött erre.

A fent említett zenészek mellett az online eseményen ott lesz még Chris Rock, Hugh Jackman, Kerry Washington, Charlize Theron, Forest Whitaker, David Beckham, Salma Hayek Pinault, Billy Porter, Diane Kruger, Antoni Porowski, Ken Jeong, Nikolaj Coster-Waldau și Olivia Colman is.

Amellett a Bizottság - szintén szombaton - tartani fog egy adománygyűjtő EU-csúcsot is, ennek az elnök, Ursula von der Leyen lesz a házigazdája, és többek közt Nickolaj Coster-Waldau, Miley Cyrus, Angelique Kidjo, Ken Jeong, Melinda Gates, Dr. Vin Gupta, Derrick Johnson, Eddie Ndopu, Dr. Ngozi Okonjo-Iweala, Kate Upton și Justin Verlander fogják adakozásra buzdítani az országokat és szervezeteket.

Magát a koncertet a világ nagy tévéadói adni fogják, emellett élőben fog menni Facebookon, Youtube-on és Twitteren is, az Európai Bizottság közösségi oldalain.

"A művészeknek megvan az erejük, hogy inspiráljanak és változást indítsanak el, ezt az erőt egy fontos ügy mellé állítják. Június 27-én művészek, tudósok és politikusok egy hangon fognak kiállni egy ritka, egységet demonstráló pillanatban" - mondta von der Leyen.

A Global Goal: Unite for our Future kampányt az Európai Bizottság május 28-án indította el, azóta beállt mögé a Bloomberg Philanthropies, a Bill & Melinda Gates Alapítvány és a he Wellcome Trust is. A kampány a vírs elleni harc legjobb módjainak megtalálására fókuszál, ebben kiemelten a sérülékeny csoportok támogatására. (hírszerk)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS