2020. július 8. szerdaEllák
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Idén elmarad a Székely Vágta

2020. május 27. 19:53, utolsó frissítés: 19:56

A Nemzeti Vágta szervezőcsapatával egyeztetve, valamint a járványügyi helyzetet figyelembe véve, a Székely Vágta szervezői úgy döntöttek, hogy idén nem tartják meg a Székely Vágtát. A tizedik, jubileumi Székely Vágta 2021-ben lesz.

A Székely Vágta szervezői több szempontot szem előtt tartva hozták meg döntésüket, miszerint a 2020-as Székely Vágtát elhalasztják. A lovasrendezvény kapcsán felmerült egy szeptemberi időpont, de a közelgő, várhatóan ősszel tartandó önkormányzati választások miatt a szervezők nem szeretnék kampányidőszakban megtartani az eseményt.

Ennek ellenére, a 2020. október 10–11. között esedékes budapesti Nemzeti Vágta nem marad székely indulók nélkül. A Nemzeti Vágta szervezőbizottságával egyeztetve, a 2020-as megmérettetésen a tavalyi Székely Vágta győztesei, valamint a szervező település képviseli Székelyföldet. A Nemzeti Vágtán induló települések tehát Kovászna (a Székely Vágta 2019-es győztese), Farkaslaka (II. helyezés) és Előpatak (III. helyezés), illetve Sepsiszentgyörgy, mint szervező település. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS