2020. aug. 11. keddTiborc, Zsuzsanna
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Internetről leste le a francia polgármester, hogy miként nyithatná újra biztonságosan a strandokat

2020. május 22. 16:32, utolsó frissítés: 16:32

Egy dél-franciaországi település helyi tanácsa rájött, hogyan nyithatná újra a településhez közeli strandokat, úgy, hogy az emberek biztosan betartsák a társadalmi távolságtartás szabályait, írja a Le Figaro.A La Grande-Motte településen élőknek még azelőtt kell jelezniük, hogy strandolni akarnak, hogy kimennének a partra, ezt pedig online meg is tehetik, ahol lefoglalhatnak maguknak egy elkerített részt a parton. Az ötletet Stéphan Rossignol polgármester engedélyeztette a prefektusi hivatalnál.

A település kasszájából 20 ezer eurót költöttek a polgármester ötletének megvalósítására, aki bevallotta, hogy az internetről inspirálódva jutott eszébe az ötlet.Franciaország nyugati részén egyébként három településen is be kellett zárni a strandokat, mivel a látogatók civilizálatlanan módon viselkedtek, és veszélyeztették egymás egészségét.

Damgan, Billiers és Erdeven települések polgármesterei arra biztatják a környék polgármestereit, hogy ők is zárják be a strandokat, mivel náluk az elmúlt héten a strandolni vágyók magasról tettek a védekezési szabályokra. (hírszerk.)

Nyitókép: Profimedia Images

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS