2020. szeptember 27. vasárnapAdalbert
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Digitális tananyag készült a trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulójára

2020. május 21. 16:20, utolsó frissítés: 16:30

Trianon 100 címmel olyan digitális oktatási anyag készült a békediktátum aláírásának 100. évfordulójára, amely 10 fejezeten keresztül – a Monarchia összeomlásától kezdve a békeszerződésen, nemzetiségi és gazdasági viszonyok tárgyalásán át a soproni népszavazásig – az események pontos és objektív bemutatásával nyújt segítséget elsősorban diákok, de a szélesebb olvasóközönség számára is a történések megismerésében és megértésében.

Az interaktív digitális anyag könnyen beilleszthető az általános és középfokú oktatás tanrendjébe legyen szó történelemóráról vagy társadalomismeretről.Az átlátható, jól felépített tananyagkezelés egyaránt alkalmas egyéni és csoportos feldolgozásra. Külön erénye a módszertani tervezésnek, hogy többféle gyakorlófeladat mélyíti el az ismeretanyagot játékos formában (igaz-hamis, feleletválasztó, rendezd sorba! stb.), alapos, megbízható tudást adva ezzel.

A Trianon 100 ingyenes digitális oktatási anyagot a Balázs-Diák Kft. megbízásából Rácz András és Foki Tamás történészek készítették tudományos igényességgel, közérthető módon.

Az oldalon az e-mail cím megadása után a „belépés”-re kattintva azonnal elérhető a tananyag.(közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS