2020. május 31. vasárnapAngéla, Petronella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Online térben kerül megrendezésre az idei ETDK

2020. május 19. 12:31, utolsó frissítés: 12:31

A XXIII. Erdélyi Tudományos Diákköri Konferencia (ETDK) 2020. május 21–23. között kerül megrendezésre. A jelenlegi helyzetre való tekintettel a szervezők ezen a dátumon online közegben szervezik meg a konferenciát, amelyen 120 dolgozat kerül bemutatásra, 16 különböző szekcióban. Az egyes szekciók díjazottjai pénzjutalomban részesülnek, emellett részt vehetnek Országos Tudományos Diákköri Konferencián.

Az ünnepélyes megnyitóra május 21-én, csütörtökön 19 órától kerül sor, élő közvetítéssel az ETDK Facebook-oldalán. Ennek keretén belül köszöntő beszédet mond dr. Soós Anna, a Babeș–Bolyai Tudományegyetem rektorhelyettese, Hatos Attila, a Kolozsvári Magyar Diákszövetség elnöke és Both Orsolya, az konferencia főszervezője. Dr. Gábor Csilla, a Magyar Tudományos Akadémia külső tagja, a BBTE Bölcsészettudományi Karának oktatója Dialektika és retorika a kora újkori magyar nyelvű hitvitairatokban címmel tart előadást.

Pénteken, május 22-én kezdődnek az egyetemi hallgatók előadásai, amelyeket a Microsoft Teams felületen lehet majd követni. Minden előadónak 10-15 perc áll majd rendelkezésére, hogy ismertesse kutatását, annak eredményeit, emellett válaszoljon a zsűri kérdéseire. Az eredményhirdetés szombaton, 23-án 19 órától lesz, szintén élő adásban. A rendezvény nyitott minden érdeklődő számára. A részletes programot az etdk.kmdsz.ro honlapon ismertetjük az érdeklődőkkel. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS