2020. május 31. vasárnapAngéla, Petronella
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A BBTE újra megnyitja a Babeș Parkot, a Botanikus Kertet és az étkezők catering-tevékenységét

2020. május 18. 12:39, utolsó frissítés: 12:39

A kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem (BBTE) úgy határozott, hogy 2020. május 19-én, kedden újra lehetővé teszi a belépést az Iuliu Hațieganu Egyetemi Sportparkba és az Alexandru Borza Botanikus Kertbe.

A lakosok belépése a következő feltételek betartásával lehetséges: egyszerre maximálisan 100 látogató tartózkodhat a Iuliu Hațieganu Egyetemi Sportparkban, illetve 250 az Alexandru Borza Botanikus Kertben; az itt-tartózkodás maximum 3 fős csoportokban történhet, a társadalmi távolság normáinak betartásával, védőfelszerelés (maszkok, kesztyűk) viselésével, valamint a testhőmérséklet mérése után.

A Iuliu Hațieganu Egyetemi Sportparkba csakis az autós, sorompóval ellátott bejáratnál szabad belépni (Pandurilor u. 7. sz.); kizárólag egyéni sporttevékenységeket lehet folytatni, a csapatsportpályák használata továbbra sem engedélyezett.

A Sportpark és az Alexandru Borza Botanikus Kert zárt terei, valamint a múzeumok, az üvegházak, a tornatermek, az úszómedence a következő időszakban is zárva tartanak.

A BBTE vendéglátó egységei (étkezdék) 2020. május 18-tól (hétfőtől) kezdve folytatják tevékenységüket házhoz szállítás és elvitel formájában.

„A Park és a Botanikus Kert megnyitásával a BBTE – küldetésével összhangban – igyekszik hozzájárulni annak a közösségnek a jólétéhez, amelynek részét képezi. Fontos, hogy azon szolgáltatások mellett, amelyeket az eddigiekben a közösségnek kínáltunk, az egyetem egy olyan életritmus visszaállításában segédkezzen, amely a kolozsvári lakosok testi és szellemi jólétét biztosítja” – nyilatkozta dr. Daniel David egyetemi tanár, a Babeș–Bolyai Tudományegyetem rektora.

A Babeș–Bolyai Tudományegyetem folyamatosan a közösség tagjai mellett van, és aktívan részt vesz támogatásukban. Emellett a BBTE törekszik a közösség tagjainak állandó tájékoztatására megbízható forrásokból: az egyetem weboldala ebben az időszakban külön felületen foglalkozik az új koronavírussal való fertőzés terjedésének megakadályozására vonatkozó intézkedésekkel. (közlemény)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS