2020. aug. 4. keddDomonkos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Elon Musk és Grimes gyereke az X Æ A-12 nevet kapta

2020. május 07. 14:09, utolsó frissítés: 14:10

X Æ A-12 Musk az énekesnő Grimes és Elon Musk közös gyermeke, akinek születéséről még hétfőn számolt be a Space X vezérigazgatója Twitteren.

Ezen a platformon többen rácsodálkoztak a különleges névválasztásra, egyesek azt is kérdezték, hogyan kell egyáltalán kiejteni.

A kanadai származású énekesnő, polgári nevén Claire Boucher végül ugyancsak a Twitteren magyarázatot adott a név jelentésére:Eszerint az X az ismeretlen változót jelenti, az Æ arra vonatkozik, ahogy az Ai-t (azaz mesterséges intelligenciát) és/vagy a szeretetet ejtik, az A-12 a kedvenc repülőjük - amelynél nincs fegyver sem páncélzat, csak a sebesség számít, az A pedig az Archangel című dalt jelöli, amely az énekesnő kedvence – áll a bejegyzésben.

A BBC megjegyzi, hogy az A-12 a CIA-nek tervezett gyorsmeghajtású repülő, amelyet belső körökben ugyancsak „arkangyalnak” becéztek, de leírják azt is, hogy az Æ az óangol nyelvben (latin eredetű) hamut jelent, a dánok és norvégok ezt mai napig betűként jelölik.

Azt továbbra is homály fedi, hogyan kell becézni a nevet, de amikor valaki Twitteren kommentben rákérdezett az „X Ash Archangel”, azaz az „X Hamu Arkangyal” megnevezésre, Elon Musk egy lájkkal erősítette meg, hogy a sok találgatás közül ez áll a legközelebb a megfejtéshez. (bbc, hírszerk.)

Nyitókép: nickyswift.com

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS