2020. aug. 4. keddDomonkos
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

A bűntett helyszínén felejtették a kijárási nyilatkozatot a tolvajok, nem volt nehéz elkapni őket

2020. április 29. 10:29, utolsó frissítés: 10:29

Egy borospincét készült kirabolni három franciaországi bűnöző Gironde megyében, a borairól híres Bordeaux városában, de pechjükre a helyszínen felejtették a kitöltött kijárási nyilatkozatot, így a rendőrségnek nem volt nehéz a nyomukra bukkanni.

Francia lapértesülések szerint a három 36, 41 és 45 éves tolvaj felkeresett egy borospincét Bordeaux-ban, és amíg kettejük lefoglalta a pince tulajdonosát, addig a harmadik kicsit körülszaglászott, de „csak” 40 eurót tudott összeszedni, amit azért magához is vett.

A tulajdonos valahogyan észrevette, hogy hiányzik a pénz, de a három bűnöző addigra kereket oldott, de oly sebtiben távoztak, hogy a helyszínen felejtették a kijáráshoz szükséges, saját felelősségre kitöltött nyilatkozatot. Innentől kezdve már gyerekjáték volt a hatóságoknak a nyomukra bukkanni.

Úgy tűnik, a kijárási korlátozásokat a tolvajok Európa-szerte megsínylik, a saját felelősségre kitöltött nyilatkozattal pedig senkinek nincs szerencséje. Nemrégiben két Suceava megyei lótolvajt is megbüntettek, őket viszont épp azért, mert kiderült, hogy lopáskor nem volt náluk nyilatkozat sem. (hírszerk.)

A nyitókép csak illusztráció. Fotó: Pixabay

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS