2020. október 25. vasárnapBlanka, Bianka
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Elszabadultak az indulatok Vajdahunyadon, rendőrökre támadtak az emberek

2020. április 18. 23:16, utolsó frissítés: 23:21

Elszabadultak az indulatok Vajdahunyad 7-es számú lakónegyedében. A Digi24 beszámolója szerint az váltotta ki a konfliktust, hogy a járőröző rendőrök igazoltattak egy ittas állapotban lévő férfit, kiknek nem volt az utcán való tartózkodását igazoló nyilatkozata. A férfit megpróbálták megbilincselve bevinni a őrse, de ellenszegült, majd több ismerőse és hozzátartozója a segítségére sietett a környékről, és ezzel elszabadultak az indulatok.

Közzétette: Alina Diana Hanganu – 2020. április 18., szombat


A képeken több tucat dühös ember látható, aki a rendőrökre, csendőrökre és a helyi rendőrség egységeire támadtak. Kövekkel dobálják a rendőröket, megpróbálják betörni a rendőrautók szélvédőjét, letörik az autók tükrét. Egyes újságok szerint még figyelmeztető lövéseket is leadtak, de vissza kellett vonuljanak.

A járőrök erősítéssel visszatértek, majd a támadók közül a rendőrség három személyt őrizetbe vett, akiket a közrend megzavarásával, erőszakos bűncselekmény elkövetésével, hivatalos személy elleni erőszakkal vádolnak.

Georgian Drăgan, a Román Rendőrség szóvivője a Digi24 hírtelevíziónak úgy nyilatkozott a rendőrségi és csendőrségi beavatkozás nyomán a helyzet normalizálódott estére, a feldühödött emberek visszatértek az otthonaikba.

A Hotnews úgy tudja, közösségi médiában több hunyadi személy is azt állítja, hogy az emberek azért reagáltak dühösen a rendőrök intézkedésére, mert a környék járőrei zaklatták és bántalmazták őket. (digi24/hotnews)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS