2021. december 8. szerdaMária
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Egy non-profit szervezet ingyenes pszichológiai tanácsadásban részesíti a szülőket és gyerekeket

2020. április 07. 15:35, utolsó frissítés: 16:12

A World Vision Románia pszichológusai ingyenes tanácsadásban részesítik a koronavírus-járvány által lelkileg megviselt szülőket és gyerekeket.


Az elmúlt három hétben 900, vidéken élő gyereket és szülőt részesítettek tanácsadásban, derül ki az Agerpres hírügynökségnek kedden eljuttatott közleményből.

„A World Vision Románia Alapítvány pszichológusai ingyen tanácsadásban részesítenek bármely szülőt, vagy gyereket, akit a COVID-19 által előidézett helyzet lelkileg megvisel. Az elszigeteltség, az iskolák bezárása, de a munkahelyek elvesztése, a családi bevételek csökkenése, vagy az egészségügyi állapotot és a gazdaságot illető sötét előrejelzések növelik mind a szülők, mind a gyerekek szorongását” - írja az alapítvány közleményében.

Az alapítvány szerint a pandémia miatt elrendelt megszorító intézkedések növelik annak kockázatát, hogy a gyerekek verbális és fizikai agressziónak legyenek kitéve, így azok a személyek, akiknek pszichológusi segítségre van szükségük, írhatnak a rom_office@wvi.org e-mail címre és a World Vision egy pszichiológusa válaszolni fog nekik és tanácsadást nyújt.

A World Vision Románia Alapítvány ugyanakkor adománygyűjtési kampányt indított el a hátrányos helyzetben levő vidéki családok - több mint 14 ezer gyermek és 7000 család - sürgős megsegítésére. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS