2020. október 21. szerdaOrsolya
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

99 mobillal verte át a Google Maps dugójelzőjét egy német férfi

2020. február 05. 14:42, utolsó frissítés: 14:42

Simon Weckert performanszművésznek sikerült átvernie a Google Maps dugójelzőjét úgy, hogy 99 telefonnal, a legnagyobb nyugodtsággal átsétált - többek között - egy berlini hídon - írja a Business Insider.

Fotó: Business Insider Fotó: Business Insider


A férfi ugyanis tudta, hogy a Google Maps alkalmazás a felhasználók telefonjainak helyadatai alapján jelöli ki, hogy merre lehetnek dugók. Ez nagyjából úgy történik, hogyha az alkalmazás azt érzékeli, hogy egy helyen nagyon sok telefon, csak nagyon lassan halad előre, nagyon lassan változtatja a helyadatait, akkor azt az Google dugónak érzékeli, beszínezi az útszakaszt, hogy minden felhasználónak jelezze: dugó van. (A Google Maps saját bevallása szerint a helymeghatározást használó mobilok folyamatosan pingelésével nyeri az adatokat.)

Weckert akciója közben a Google dugót jelzett, és elkezdte a felhasználókat másfele terelni, úgy, hogy azok elkerüljék a hidat.

Fotó: Business InsiderFotó: Business Insider


A performanszművész arra próbálta felhívni a figyelmet, hogy az óriáscégeinek birtokában lévő virtuális valóságok milyen egyszerűen tudják befolyásolni a valódi terek használatát. Az performanszról készült felvétel a YouTube-on is megtekinthető:A Business Insider megkereste az ügy kapcsán a Google vállalatot is, amelynek az egyik képviselője e-mailbe válaszolt a lap megkeresésére.

A képviselő elmondta, korábban már több országban - Indiában, Indonéziában és Egyiptomban is - próbálkoztak azzal, hogy megkülönböztessék az egymástól az autóval és a motorkerékpárral közlekedőket, most pedig örömmel vették Weckert performanszát, mert az ilyen akciók segítséget nyújtanak számukra abban, hogy fejleszteni tudják az alkalmazást, így azok idővel jobban működhessenek. (Business Insider /hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS