2020. szeptember 27. vasárnapAdalbert
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Közel 450 magyar egyetemista bulizott együtt a szessziót megelőző Téli Majálison

2020. január 13. 11:45, utolsó frissítés: 11:45

Törökvágás nagyjából 450 résztvevőtől volt hangos a szombati napon. A csapatok zászlóval, kabalával és érdekesebbnél érdekesebb szekerekkel érkeztek. A kabalák mágikus lényeknek öltözött résztvevők voltak: volt, aki kentaur képében jelent meg, volt, aki pingvinnek, denevérnek, vagy egyéb állatnak öltözött.

Hetedik alkalommal gyűltek össze az egyetemisták a KMDSZ Téli Majálisán, hogy a Törökvágáson kieresszék a gőzt a félévi vizsgák előtti héten.

Ez volt az év legelső rendezvénye, amellyel a Kolozsvári Magyar Diákszövetség (KMDSZ) a magyar egyetemistáknak szervezett. Összesen 30 csapat vett részt a rendezvény 19 különböző játékában.A rendezvényre 10 órakor érkeztek a csapatok, és fél 11 órakor kezdődött a megmérettetés. Fél 5-kor befejeződtek a játékok, de a hangulat fokozódott.

Az esemény végén ezek a kabalák tánctehetségüket megmutatva képviselték csapatukat az utolsó játékban.

A szánkókat, szekereket a résztvevők az akadálypályán kellett használják, de nem a szokásos módon, le a hegyről, hanem épp fordítva. Volt, aki visszagurult, de minden csapatnak sikerült teljesítenie. A győztes csapat a Wesithek lett, a második a Szűretlen, harmadik pedig a Szeszkimók.

A helyszínen a hangulatot Bobby Skolo és Steve Lawrance biztosította. A rendezvény végén nagyon nagy sikernek örvendhettek, hiszen minden csapat és szervező együtt táncolt a színpad előtt a zenéjükre.

A rendezvény 23 órakor a Form Space-ben folytatódott, ahol BRN NRB és Andrei Chelbezan voltak a jó hangulatért felelősök.
(közlemény/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS