2023. december 1. péntekElza
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Megnyílt a világ első olyan gyógyszertára, ahol pirulák helyett verseket írnak fel

2020. január 08. 20:12, utolsó frissítés: 20:50

A Nyugat-angliai Shropshireben nyílt meg a világ első olyan gyógyszertára, ahol pirulák helyett verseket adnak a „pácienseknek”. A verspatika ötletét Deborah Alma brit költő találta ki, aki maga tevékenykedik „gyógyszerészként” az általa megálmodott létesítményben.


Fotó: news.sky.comFotó: news.sky.com


A költő vallja, hogy az általa felírt versek segítenek a pácienseknek a stressz és a fáradtság leküzdésében, de a „megtört szíveket” is „gyógyítják”.

Természetesen a verseket nem csak úgy találomra adja, nehogy valami mellékhatás miatt beüssön a gikszer. A „gyógyszerésznek” állt költő egy konzultációra hívja a „pácienseket”, ahol feltesz nekik néhány kérdést, az egész folyamat pedig hasonlít egy valódi kivizsgáláshoz. Miután ez megtörtént, Alma „terápiás” verseket ír fel a „pácienseinek”, majd gyógyulni küldi őket.

Deborah Alma (bal oldalon)Fotó: news.sky.comDeborah Alma (bal oldalon)Fotó: news.sky.com


A költő éveken keresztül dolgozott olyan betegekkel, akiket elmebajjal diagnosztizáltak. Elmondása szerint ekkor figyelte meg, hogy a versek milyen hatással vannak az emberekre. Hiszi, hogy a költészet képes megváltoztatni az emberek hangulatát és lekötni a figyelmüket.

A verspatikához tartozik egy mentőautó is az Emergency Poet (Vészhelyzet költő szerk.megj).

Fotó: news.sky.comFotó: news.sky.com


(news.sky.com/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS