2020. november 26. csütörtökVirág
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Feltartóztatott egy rendőr két maszkban futó férfit Ploieşti-en, mert azt hitte, hogy bűnözők, pedig csak vicces videó forgattak

2020. január 07. 18:50, utolsó frissítés: 18:50

Két maszkot viselő rohanó férfit tettek "tett ártalmatlanná" egy ploieşti-i rendőr, mert azt hitt róluk, hogy bűncselekményt követtek el. Mint később kiderült a férfiak "vicces" videót készítettek, ami a közösségi médiában szeretek volna megosztani.


Az Agerpres hírügynökséget a Prahova megyei rendőr-főkapitányság úgy tájékoztatta, hogy kollégájuk Ploieşti-en, munkába menet két maszkos férfira lett figyelmes, akik futva vittek egy nagy táskát. A rendőr az ilyenkor alkalmazott módszerekkel "ártalmatlanná tette" őket, azt gyanította, hogy a két férfi bűncselekményt követett el. A rendőrség közleménye azt is kijelenti, hogy tűzfegyvert nem használt az "ártalmatlanná tételükhöz".

A két férfi és csomagjuk átvizsgálásakor azonban kiderült, hogy két ploieşti-i személyről van szó, akik csak vicces videókat készítenek, és semmiféle bűncselekményt nem követtek el.

A két férfit és a videofelvételt készítő társukat bekísérték a rendőrségre. Itt bírságot róttak ki rájuk az 1991/61-es törvény második cikkelyének első pontja alapján, amely tilt minden olyan nyilvános cselekedetet, amely megzavarja a közrendet és nyugalmat, vagy kiválthatja a polgárok felháborodását, illetve méltóságukban sértheti a polgárokat vagy állami intézményeket.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ÉletmódRSS